Archive : Tag

Dragi dnevnik, 4.1.2016

NAPISANO DNE januar 4th  - V Dejkotov dnevnik, Naše pasje življenje

Juuhuuuu, danes je en super dan! Že od jutra namreč ponovno sneežiiii! 😀 Preprosto obožujem sneg in tisti občutek, ko te padajoče snežinke tako lepo požgečkajo po smrčku… Dragi dnevnik, a ni sneg super? Jaaaa, sneg je tako super za igranje, pa norenje, pa tudi dobrega okusa je, sem takoj preveril! 🙂 Oh, kako je fajn! To novo leto se je začelo zares enkratno!

No, pa gremo kar lepo po vrsti, saj se je z letošnjim letom zgodilo še kar nekaj drugih howastičnih stvari… 🙂 Dragi dnevnik, prvič in hkrati zadnjič v lanskem letu sem ti napisal par vrstic za Silvestrovo. Oh, imeli smo se tako lepo! Novo leto sem dočakal v najboljši družbi – z mojima dvema »bratcema« Alfom in Jimijem, ter seveda z mojimi najljubšimi ljudmi! Bili smo nekoliko izven Maribora, kjer pokanje ni bilo prehudo. Petarde in rakete, fuj in fej. Ne vidim smisla v tem smradu in pokanju in ne razumem ljudi, ki to počnejo. 🙁 Dragi dnevnik, a veš kako zelo je mojega bratca Jimija strah pokanja. 🙁 In res mi je hudo, ko ga moram takšnega gledati skoraj cel december pa še kakšen dan potem v januarju. 🙁 Ko bi ti ljudje vedeli… Vedeli, kakšen strah povzroči samo en pok pri večini mojih pasjih prijateljih in kakšne posledice lahko prinese. 🙁 Ko bi ti ljudje vsaj malo pomislili… Pomislili na vse moje kosmate prijatelje, ki v tem obdobju doživljajo hudo stisko. Ali se res ne da te novoletne evforije izraziti na drugačen način?

Dragi dnevnik, pa da ne bom že prvič samo tarnal in se pritoževal, naj ti sedaj zaupam nekaj dobrih stvari, ki jih je novo leto prineslo meni in mojih pasjim prijateljem! 🙂 Kot prvo stvar moram deeeefiiiinitivno omeniti Dedka Mraza. Dedek Mraz je bil letos zelo zelo radodaren, in prinesel je ogroooomnoooo škatlo pasjih piškotov! Ne verjameš? Kar poglej spodnjo fotko. Noro, kajne? 😀 Žal so mi moji najljubši ljudje povedali, da piškotki niso samo zame 🙁 (kar mi sicer ni bilo preveč všeč), ampak hej! Z mojimi dobrimi pasjimi prijatelji jih bom z veseljem delil! 🙂 Jaaa, dragi dnevnik… Dedek Mraz je prinesel piškotke za vse moje prijatelje, ki mi delajo družbo v pasjem hotelu Kosmata sreča. Prvi juhuuhuu! 🙂

Piškoti

Drugi juhuuhuu sledi pa že kmalu! V nedeljo, ko sem prvič zjutraj odtačkal ven na naše dvorišče, sem zagledal nekaj čudovitega. Nekaj tako zelo čudovitega, da sem za trenutek kar obstal, še parkrat pomežiknil s svojimi očkami, v kolikor morda le sanjam, se rahlo premaknil naprej in nazaj… Ampak ne! Nisem sanjal! To je bil čist pravi pravcati sneg! Wuuhuuuu! Tako zelo sem ga bil vesel! Pa tudi moja »bratca« Alf in Jimi obožujeta sneg! Seveda smo takoj pričeli z norenjem in igranjem, bilo je super! Danes pa se vse to nadaljuje, kajti prišla je že nova pošiljka snega! Kar poglej, kako fino se imamo! Prav nič nas ne zebe! 🙂

Sneg

Sedaj pa še tretji juhuuhuu! Naš pasji hotelček se je ponovno začel polniti in povem ti, dragi dnevnik, vsakega gosta sem zelo, zelo vesel! Komaj čakam na vse snežne vragolije, ki jih bomo skupaj ušpičili. 🙂 Brez skrbi, vse ti bom zaupal!

Snežne vragolije

Aja, še nekaj… Besedica »sneg« je te dni ravnokar premagala mojo prvo najljubšo besedico »piškot«. Dragi dnevnik, a si lahko misliš? 🙂 Ne vem zate, ampak jaz grem sedaj nazaj na sneeeeg!

Zasnežen poljubček,
tvoj Dejko

Življenje v pasjem hotelu

NAPISANO DNE december 31st  - V Dejkotov dnevnik, Naše pasje življenje

Hojla! Ime mi je Day, kličejo me Dejko. Verjetno me že poznate, ampak vseeno mi dovolite, da se na kratko predstavim. Čeprav sem videti zelo majhen in nežen, sem izredno pogumen. Prav ničesar se ne bojim in rad imam vse ljudi, pse in druge živali. Sem zelo prijateljski, družaben in igriv, velikokrat s svojimi prijateljčki tudi kaj ušpičimo. Zraven moje nagajive strani pa imam seveda tudi nežno, romantično stran. Sem rahločuten in senzibilen, tudi zelo prilagodljiv, potrpežljiv in pameten. Skratka sem tipičen predstavnik pasme Cavalier King Charles španjel, pa vendar eden in edini Dejko. 🙂 Hmmmm… Okej, to so torej lastnosti, po katerih me večina izmed vas pozna. Ampak sedaj razmišljam in razmišljam, pa se preprosto ne morem spomniti, od kje me poznate? Ajaaaa, že vem! Sem eden izmed srečnežev, ki imajo naaaajbooooljši dom na svetu. Živim namreč v hotelu! Ampak to ni kar en hotel. To je prav poseben hotel. To je pasji hotel Kosmata sreča!

Le kdo od vas še ni sanjaril o življenju v kakšnem luksuznem hotelu? Le kdo si ne bi želel vsak dan poležavati v veliki, mehki postelji ali pa morda uživati v najrazličnejših dobrotah hotelske kuhinje? Le kdo bi se branil druženja z drugimi hotelskimi gosti in vsakodnevnih hotelskih aktivnosti?

Ja, res se imamo super in vse, kar doživimo, bi od sedaj naprej želel deliti tudi z vami. Moja novoletna zaobljuba je torej ta, da bom v letu 2016 pisal svoj dnevnik! Dnevnik bo vseboval vse moje skrite misli in vsa doživetja iz mojega življenja v pasjem hotelu Kosmata sreča.

Srecno2016

Mislim, da bo to za prvič vse, sedaj je namreč napočil čas, da se pripravim za silvestrsko zabavo. 🙂 V novem letu vam želim veliko dobrih piškotov, aktivnih sprehodov, družabnih uric s prijateljčki ter poležavanja in crkljanja na mehkem kavču z vam ljubljeno osebo.

Slinast poljubček,
vaš Dejko

Več kot uspešen vikend v Innsbrucku

NAPISANO DNE avgust 26th  - V Naše pasje življenje, Pasje razstave

Ta vikend smo preživeli v Avstriji v Innsbrucku. Udeležili smo se pasje razstave, seveda s kom drugim kot našim Dejkotom, in bilo je superrrr. 🙂 Dejko je prejel še dva naziva Junior Winner, tako da sedaj ni več samo mladinski prvak Slovenije in Hrvaške, pač pa tudi mladinski prvak Avstrije v lepoti! ❤

Ponosni zeeeeloooo na našega lepotca! 🙂

Dejko praznuje svoj 1. rojstni dan!

NAPISANO DNE julij 5th  - V Aktualno, Naše pasje življenje

Danes je najin Dejko upihnil svojo 1. svečko! 🙂 Seveda smo to morali ustrezno proslaviti, tako da smo imeli pravo pasjo čago. 🙂 Najprej smo se igrali, kopali in sončkali, kasneje pa je seveda sledila tudi tortica. Prav tako smo spekli pasje muffinčke, katere naši kosmatinci preprosto obožujejo… Skupaj z Dejkotom je praznovalo kar 8 kosmatincev, in sicer Jimi, Alf, Tara, Hera, Gold, Ajša, Kala in Fido.

Vse najboljše Day in ostani najina mala zgaga še naprej! ❤

Pa še ena fotka, ki nazorno prikazuje, kako velik fant je Dejko postal v 1 letu. 🙂

Dejko

CAC Velika Gorica 2014

NAPISANO DNE junij 15th  - V Naše pasje življenje, Pasje razstave

Ta vikend se je Dejko ponovno udeležil razstave, in sicer na Hrvaškem v Veliki Gorici. Ker sva imela v varstvo ogromno kužkov, je nekdo od naju moral ostati doma. Odločila sva se, da Timi ostane doma, jaz pa se prvič preizkusim v razstavljanju. 🙂 Trema je bila ogroooomnaaa, sploh ne sprašujte. Ampak občutek, ko izveš kako čudovit predstavnik svoje pasme je tvoj kosmatinec, je pa enkraten. 🙂 

Dejko je raztural in osvojil še tretji PRM, ki ga je potreboval, da postane mladinski prvak Hrvaške v lepoti. Zraven naziva PRM, pa je Dejko dosegel tudi naziv jBOB, best male ter celo BOB. V finalnem izboru je Dejko prišel med top 5 predstavnikov FCI skupine IX. Mislim, da smo tokrat nanj resnično lahko zelo ponosni! 🙂 Aja, pa malo seveda tudi name, kajne? 😉

In imamo tudi drugega!

NAPISANO DNE maj 19th  - V Naše pasje življenje, Pasje razstave

Drugi PRM namreč! 🙂 Ta vikend smo preživeli na razstavi CAC Koroške 2014 in naš Day se je ponovno odrezal več kot odlično! Dosegel je odlično oceno, 1. mesto in tako prejel naziv PRM (prvak razreda mladih), pa tudi naziv jBOB (najboljši v pasmi v razredu mladih). 

To pa še ni vse! Tokrat se je opogumil tudi Timi in se odločil tekmovati v senior handlingu. 🙂 Za prvič mu je šlo super, saj je dosegel 2. mesto! Na naša dva pubeca smo tako več kot ponosni! 🙂

Agility po naše

NAPISANO DNE maj 2nd  - V Naredi sam, Naše pasje življenje

Končno se je začelo nekoliko lepše vreme, tako da smo lahko otvorili naš “domači” agility. 🙂 Day ga je tokrat prvič preizkusil in ugotovili smo, da je naravni talent. Preveri spodnji video in povej, če ni res… Medtem ko Jimi in varovanček Shark le od daleč opazujeta, kaj se dogaja, je Day čisto nor in z veseljem naredi popolnoma vse – od tunela, do različnih ovir za preskakovanje ter seveda tudi slalom. 

Day pa očitno ni edini nadarjen za agility. Skriti talent ima tudi Timi. 🙂 Preveri video in nam zaupaj, če ti je morda bolj všeč tale izvedba? Nasmejala te bo zagotovo! 🙂

Pa ga le imamo!

NAPISANO DNE april 22nd  - V Naše pasje življenje, Pasje razstave

Prvi PRM namreč! 🙂 Ta vikend smo preživeli na razstavi CACIB Maribor in Pohorje 2014 in naš Day se je odrezal več kot odlično! V soboto je dosegel odlično oceno, 1. mesto in tako prejel naziv PRM (prvak razreda mladih), pa tudi naziv jBOB (najboljši v pasmi v razredu mladih). Kljub dežju in mrazu v nedeljo je za nami čudovit vikend, poln lepih spominov in novih doživetij.

Za nami že 3. razstava

NAPISANO DNE marec 10th  - V Naše pasje življenje, Pasje razstave

V soboto, 9. 3. 2014, se je naš Day udeležil že svoje tretje razstave. 🙂 Tokrat smo odšli v Graz, kjer je še zadnjič tekmoval v razredu najmlajših. Ponovno je bil ocenjen z oceno “zelo perspektiven”, tako da smo nanj še posebej ponosni! Za še lepši zaključek njegove “kariere” v razredu najmaljših pa smo prejeli tudi majhen pokalček. 🙂 Definitivno super spomin na te razstavne dni!

Day

Evo, pa še kratek video posnetek… 🙂

Nazaj na vrh