Archive : Tag

Dragi dnevnik, 11.1.2016

NAPISANO DNE januar 11th  - V Dejkotov dnevnik, Naše pasje življenje

Ta teden je bil enkraten, dragi dnevnik! Zares enkraten in sedaj komaj čakam na teden, ki je pred mano, saj imam občutek, da bo ta še bolj enkraten! 🙂 A ti povem zakaj? 

Z našo šefico Majo smo v začetku tedna pekli fuuuullll dobre piškote in sedaj se z njimi vsak dan sladkamo. Piškotki so bili zelo hitro gotovi in sploh jih ni težko narediti! To dobro vem, saj sem seveda pomagal. 🙂 Ne verjameš? Kar vprašaj Majo, kakšno pomembno vlogo sem imel pri peki piškotkov. Bil sem glavni pri pokušnji in moral sem seveda poskusiti najmanj 5 piškotov, da je lahko piškote začela deliti med moje pasje prijatelje. Hm… Če bi bilo po moje, bi seveda poskusil prav vsakega, ampak kaj ko mi Maja tega ni pustila… 🙁 Ampak tistih 5 je bilo odličnih in zagotovo so takšni tudi vsi ostali! No, nekaj piškotov še je zmeraj v posodici, ampak mislim, da bomo kmalu moralo speči nove. K meni prihaja vedno več pasjih prijateljev in ker smo pridni vsak dan dobimo kakšen piškot. Res so super enostavni in noro okusni, kar preveri, recept je že spisan tukaj

Piškoti

No, kot sem ti že prej povedal, prihaja k meni vedno več prijateljev. Tega sem zelo, zelo vesel in komaj čakam, da vidim, koga vse bom v tem letu še spoznal. V prejšnjem tednu je k nam v varstvo prišel Timi, ki še zmeraj ostaja z nami, prav tako je tukaj Oli, ki je z nami sedaj že slaba dva meseca, družil pa sem se tudi z mojimi pasjimi prijateljicami Lexy, Bino, Demy, Talli in Nani! Kot vidiš dragi dnevnik, sem se v prejšnjem tednu družil s starimi prijatelji, sedaj pa že komaj čakam, da se nam pridruži kdo nov. 😀

Aja, saj res! Nekdo nov pa je res prišel! Ampak težko rečem, da je moj pasji prijatelj, saj to ni. 🙂 Je muc po imenu Miki! In čeprav nisva ravno prijatelja in ne bivava skupaj, saj ima on na voljo posebno mačjo sobico, sem ga zelo vesel. Saj veste, več nas je, boljše je! 😉

Miki

No, ampak nekaj ti pa moram priznati… Ampak obljubi, da ne boš nikomur povedal! 😛 V prejšnjem tednu sem se naaaajbolj razveselil mojega starega prijateljčka Timija. Timi je bil pri nas že kar nekajkrat in zmeraj sem ga zelo vesel! Imam ga zelo rad in mislim, da ima on tudi mene. 🙂

Dragi dnevnik, 4.1.2016

NAPISANO DNE januar 4th  - V Dejkotov dnevnik, Naše pasje življenje

Juuhuuuu, danes je en super dan! Že od jutra namreč ponovno sneežiiii! 😀 Preprosto obožujem sneg in tisti občutek, ko te padajoče snežinke tako lepo požgečkajo po smrčku… Dragi dnevnik, a ni sneg super? Jaaaa, sneg je tako super za igranje, pa norenje, pa tudi dobrega okusa je, sem takoj preveril! 🙂 Oh, kako je fajn! To novo leto se je začelo zares enkratno!

No, pa gremo kar lepo po vrsti, saj se je z letošnjim letom zgodilo še kar nekaj drugih howastičnih stvari… 🙂 Dragi dnevnik, prvič in hkrati zadnjič v lanskem letu sem ti napisal par vrstic za Silvestrovo. Oh, imeli smo se tako lepo! Novo leto sem dočakal v najboljši družbi – z mojima dvema »bratcema« Alfom in Jimijem, ter seveda z mojimi najljubšimi ljudmi! Bili smo nekoliko izven Maribora, kjer pokanje ni bilo prehudo. Petarde in rakete, fuj in fej. Ne vidim smisla v tem smradu in pokanju in ne razumem ljudi, ki to počnejo. 🙁 Dragi dnevnik, a veš kako zelo je mojega bratca Jimija strah pokanja. 🙁 In res mi je hudo, ko ga moram takšnega gledati skoraj cel december pa še kakšen dan potem v januarju. 🙁 Ko bi ti ljudje vedeli… Vedeli, kakšen strah povzroči samo en pok pri večini mojih pasjih prijateljih in kakšne posledice lahko prinese. 🙁 Ko bi ti ljudje vsaj malo pomislili… Pomislili na vse moje kosmate prijatelje, ki v tem obdobju doživljajo hudo stisko. Ali se res ne da te novoletne evforije izraziti na drugačen način?

Dragi dnevnik, pa da ne bom že prvič samo tarnal in se pritoževal, naj ti sedaj zaupam nekaj dobrih stvari, ki jih je novo leto prineslo meni in mojih pasjim prijateljem! 🙂 Kot prvo stvar moram deeeefiiiinitivno omeniti Dedka Mraza. Dedek Mraz je bil letos zelo zelo radodaren, in prinesel je ogroooomnoooo škatlo pasjih piškotov! Ne verjameš? Kar poglej spodnjo fotko. Noro, kajne? 😀 Žal so mi moji najljubši ljudje povedali, da piškotki niso samo zame 🙁 (kar mi sicer ni bilo preveč všeč), ampak hej! Z mojimi dobrimi pasjimi prijatelji jih bom z veseljem delil! 🙂 Jaaa, dragi dnevnik… Dedek Mraz je prinesel piškotke za vse moje prijatelje, ki mi delajo družbo v pasjem hotelu Kosmata sreča. Prvi juhuuhuu! 🙂

Piškoti

Drugi juhuuhuu sledi pa že kmalu! V nedeljo, ko sem prvič zjutraj odtačkal ven na naše dvorišče, sem zagledal nekaj čudovitega. Nekaj tako zelo čudovitega, da sem za trenutek kar obstal, še parkrat pomežiknil s svojimi očkami, v kolikor morda le sanjam, se rahlo premaknil naprej in nazaj… Ampak ne! Nisem sanjal! To je bil čist pravi pravcati sneg! Wuuhuuuu! Tako zelo sem ga bil vesel! Pa tudi moja »bratca« Alf in Jimi obožujeta sneg! Seveda smo takoj pričeli z norenjem in igranjem, bilo je super! Danes pa se vse to nadaljuje, kajti prišla je že nova pošiljka snega! Kar poglej, kako fino se imamo! Prav nič nas ne zebe! 🙂

Sneg

Sedaj pa še tretji juhuuhuu! Naš pasji hotelček se je ponovno začel polniti in povem ti, dragi dnevnik, vsakega gosta sem zelo, zelo vesel! Komaj čakam na vse snežne vragolije, ki jih bomo skupaj ušpičili. 🙂 Brez skrbi, vse ti bom zaupal!

Snežne vragolije

Aja, še nekaj… Besedica »sneg« je te dni ravnokar premagala mojo prvo najljubšo besedico »piškot«. Dragi dnevnik, a si lahko misliš? 🙂 Ne vem zate, ampak jaz grem sedaj nazaj na sneeeeg!

Zasnežen poljubček,
tvoj Dejko

Življenje v pasjem hotelu

NAPISANO DNE december 31st  - V Dejkotov dnevnik, Naše pasje življenje

Hojla! Ime mi je Day, kličejo me Dejko. Verjetno me že poznate, ampak vseeno mi dovolite, da se na kratko predstavim. Čeprav sem videti zelo majhen in nežen, sem izredno pogumen. Prav ničesar se ne bojim in rad imam vse ljudi, pse in druge živali. Sem zelo prijateljski, družaben in igriv, velikokrat s svojimi prijateljčki tudi kaj ušpičimo. Zraven moje nagajive strani pa imam seveda tudi nežno, romantično stran. Sem rahločuten in senzibilen, tudi zelo prilagodljiv, potrpežljiv in pameten. Skratka sem tipičen predstavnik pasme Cavalier King Charles španjel, pa vendar eden in edini Dejko. 🙂 Hmmmm… Okej, to so torej lastnosti, po katerih me večina izmed vas pozna. Ampak sedaj razmišljam in razmišljam, pa se preprosto ne morem spomniti, od kje me poznate? Ajaaaa, že vem! Sem eden izmed srečnežev, ki imajo naaaajbooooljši dom na svetu. Živim namreč v hotelu! Ampak to ni kar en hotel. To je prav poseben hotel. To je pasji hotel Kosmata sreča!

Le kdo od vas še ni sanjaril o življenju v kakšnem luksuznem hotelu? Le kdo si ne bi želel vsak dan poležavati v veliki, mehki postelji ali pa morda uživati v najrazličnejših dobrotah hotelske kuhinje? Le kdo bi se branil druženja z drugimi hotelskimi gosti in vsakodnevnih hotelskih aktivnosti?

Ja, res se imamo super in vse, kar doživimo, bi od sedaj naprej želel deliti tudi z vami. Moja novoletna zaobljuba je torej ta, da bom v letu 2016 pisal svoj dnevnik! Dnevnik bo vseboval vse moje skrite misli in vsa doživetja iz mojega življenja v pasjem hotelu Kosmata sreča.

Srecno2016

Mislim, da bo to za prvič vse, sedaj je namreč napočil čas, da se pripravim za silvestrsko zabavo. 🙂 V novem letu vam želim veliko dobrih piškotov, aktivnih sprehodov, družabnih uric s prijateljčki ter poležavanja in crkljanja na mehkem kavču z vam ljubljeno osebo.

Slinast poljubček,
vaš Dejko

Nazaj na vrh